کپی یدک پارس در نظر دارد جهت ارائه خدمات بهتر به مشتریان خود شارژ کارتریج دستگاه های کپی و پرینتر را به صورت مستقل انجام دهد. از این پس میتوانید با ارسال کارتریج های خود در کوتاه ترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید.
شارژ کارتریج در این مجموعه با بهره گیری از بهترین تونرها و قطعات فابریک و طرح به انتخاب مشتریان انجام می شود.
کارتریج و شارژ کارتریج چیست؟
کارتریج دستگاه کپی و پرینتر در واقع منبع تامین جوهر و یا رنگ می باشد و پس از مدتی که با دستگاه کار می کنید این پودر یا جوهر موجود در آن تمام می شود. حال اگر به جای تعویض کامل کارتریج اقدام به پر کردن آن با جوهر یا پودر نماییم در واقع به این عمل شارژ کارتریج می گویند.
شارژ کارتریج یکی از ارزانترین روش هاست، در حالی که برای تعویض کارتریج در دستگاه های کپی، کاربر باید متحمل هزینه ی بیشتری شود. نکته ی دیگری که نباید از یادآوری آن غافل شد این است که، تقریباً پس از هر بار شارژ می توان حدود ۸۰ درصد کارکرد یک کارتریج اورجینال را بدست آورد. این نکته، باعث می شود که تفاوت چندانی بین کارتریج شارژ شده با کارتریج نو وجود نداشته باشد.
کارتریج های لیزری به صورت سیاه و سفید و رنگی چه در دستگاه های کپی و چه در پرینتر ها در بازار موجود است که توسط تونر شارژ، شارژ می شوند.کارتریج های جوهر افشان هم قابلیت شارژ مجدد را دارند ولی با این تفاوت که در صورت استفاد نکردن از دستگاه، جوهر داخل مخزن خشک میشود و قابلیت اسنفاده ندارد اما این شرایط برای کارتریج های لیزری وجود ندارد
چه زمانی کارتریج خود را شارژ کنیم؟
تا زمانی که کاست یا بدنه ی اصلی کارتریج دستگاه کپی و پرینتر سالم باشد، شما خواهید توانست به دفعات مکرر و نامحدود، اقدام به شارژ آن کنید. اما اگر بدنه ی اصلی دچار مشکل شود، دیگر نمیتوان آن را شارژ کرد و باید کارتریج دستگاه تعویض شود.
در پرینترها و دستگاه های کپی پیش از آنکه جوهر و یا کارتریج آن به پایان برسد در خصوص کم شدن میزان شارژ باقی مانده هشدار میدهند چنانچه استفاده شما از پرینتر زیاد نباشد قطعاً بعد از هشدار میتوانید تا هفته ها از کارتریج استفاده کنید ولی در این زمان لازم است تا نسبت به تهیه یک کارتریج جدید اقدام نمایید
این ترفند ساده برای پرینترهای لیزری میتواند به شما کمک کند تا پس از دریافت اخطار کم بودن میزان شارژ کارتریج hp همه پودر باقیمانده در کارتریج را به بهترین نحو ممکن استفاده کنید، برای این کار فقط کافیست تا کارتریج را از پرینتر خارج کرده و آن را تکان دهید این عمل باعث می شود تا حجم تونر باقیمانده در کارتریج در تمام سطح آن بطور یکنواخت توزیع شود و حداقل بتوان چند صفحه اضافه تر و یا حتی با کیفیت بهتر پرینت گرفت.
اجزا تشکیل دهنده کارتریج پرینتر لیزری چیست؟
اجزا تشکیل دهنده کاریج پرینتر لیزری عبارتند از:
درام: قطعهای استوانهای شکل، به رنگ آبی فیروزه ای و یا سبز است که در قسمت مخزن ضایعات نصب شده و با تابش نور لیزر، باردار میشود و تونر را از سطح درام به خود جذب میکند و بعد از هربار گردش توسط بلید پاک شده و مجدد برای جذب تونر آماده میشود. به طور کل درام قطعه ای از آلمینیوم است که سطح آن راعناصری حساس به نور که سلنیوم یکی از آنهاست پوشیده شده و لایهای محافظ برای محافظت از آن عنصر حساس روی آن کشیده شده است.
در صورت خرابی این قطعه چاپ بصورت کمرنگ انجام شده و یا در برگه چاپ شده نقطه هایی به تعداد ۴ عدد، به فواصل منظم دیده میشود.
بلید: این قطعه زیر درام و در مخزن ضایعات قرار دارد و وظیفه پاک کردن و تمیز کردن سطح درام هنگام چرخش را دارد.در صورت عدم کارکرد صحیح این قطعه، تونر از سطح درام پاک نمیشود و چاپ بصورت سیاه و کثیف انجام میشود و یا خطوطی از بالا تا پایین صفحه چاپ میشود.
داکتر بلید: وظیفه این قطعه یکسان نگه داشتن تونر بر روی سطح مگنت است که در صورت خرابی و یا تنظیم نبودن آن، شاهد کمرنگی و یا پر رنگی چاپ و ایجاد خطوط عمودی روی چاپ میشوید.
مگنت: میلهای استوانهای شکل با خاصیت آهنربایی است که در مخزن اصلی نصب میشود و تونر را به خود جذب میکند. هنگام چاپ پودر از سطح مگنت به سطح درام منتقل میشود.
در صورت خرابی این قطعه، چاپ انجام شده بسیار کمرنگ است و یا باعث ایجاد لکههای سیاه روی کاغذ میشود.
فوم رول: قطعهای استوانهای شکل از جنس اسفنج یا نمد که در زیر درام قرار دارد و باعث شارژ شدن اولیه سطح درام میشود و در صورت خرابی، چاپ بطور کامل سیاه و یا با تکرار مواجه میشود.
چیپست: چیپست تراشهای است که تعداد برگ پرینت شده و باقیمانده تونر را در کارتریج نشان میدهد و بعد از تمام شدن شمارنده کارتریج ارور میدهد. در صورت ارور با پیغامی مواجه میشوید. گفتنیست هنگامی که کارتریج خود را شارژ کردید، چیپست آن نیز باید تعویض شود.
وایپر بلید: این قطعه از متصل شدن یک قطعه فلزی به یک قطعه لاستیکی تشکیل میشود. وایپر بلید تونرهای باقی مانده روی درام را تمییز میکند. این قطعه از حساسیت زیادی برخوردار است و در صورت آسیب دیدن کیفیت چاپ پایین میآید. تونرهای جمعآوری شده در قسمتی به نام مخزن ضایعات جمعآوری میشوند (هنگامی که این مخزن پرشد باید آن را تخلیه کرد).
همزن: داخل مخزن اصلی، قطعهای با نام همزن وجود دارد که باعث پخش شدن تونر بصورت یکنواخت داخل مخزن میشود.
سایر اجزا تشکلیل دهنده کارتریج مانند: بوشهای سر مگنت – چرخ دنده – فنر و درب محافظ درام، که اهمیت کمتری در چاپ دارند و درصد خرابی آنها خیلی کم است.